66 egyszerű ötlet a lakás karácsonyi díszítéséhez - Tedd szebbé, meghittebbé az ünnepet, s teremts hangulatot! (3. rész)

  1. Ne maradjon díszítetlenül a fürdőszoba sem: a tükröt, csempét pingáld ki karácsonyi mintákkal. A felületekre lemosható üvegfestéket alkalmazz.
  2. Szintén üvegfestékkel dobj fel több egyliteres befőttesüveget, illetve fújd be az üveg alját műhóval. Tégy bele aprósütiket.
  3. Fess vagy fújj be arany- vagy ezüstfestékkel fenyőtobozokat. Vigyázz, nehogy elbillenjen a toboz száradás közben! Az így kapott dekoráció a karácsonyfára is akasztható, de a szekrények gombjain is jól mutat, ha felfűzöd.
  4. Ragassz egymás után össze több, egyforma magasságú fehér keménypapírt cikkcakkban. Húzz rájuk vonalzóval vastag fekete csíkokat, hogy kottává váljon. Fekete alkoholos filccel, gyöngybetűkkel írd a kotta alá egy karácsonyi dal szövegét és írd meg a hangjegyeket. Ne feledkezz meg a papírlapok hátán a támláról sem! Egy vagy két keskeny boát vágj darabokra, majd egyenletesen ragaszd fel egy pisztoly segítségével a kotta alsó szegélyére. Használhatsz hosszú műfenyőágakat is. Helyezd szemmagasságba egy polcra.
  5. Vásárolj olcsó fehér bögréket, tányérokat, vagy színezetlen, egyszerű üvegpoharat, tányért és dekoráld ki őket üvegfestékkel vagy ragassz rájuk apró karácsonyi díszeket. 
  6. Ha van régi, kinyitható faládád, amely szép darab, béleld ki pihepuha anyaggal (zöld, piros takaróval vagy egy darab polárral). Helyezz bele egy nagyobb plüss Mikulás-figurát vagy téli szerkóba bújtatott mackókat. Tegyél mellé olyan becsomagolt dobozokat, amelyek felbontatlan ajándékok illúzióját keltik. Rögzítsd a faláda fedelét, nehogy lecsapódjon!
  7. Sok vendég esetén süss apró mézeskalácsokat személyenként és írd rá cukormázzal a vendégek nevét sütés előtt. Helyezd ezt a vendégek terítékéhez az ünnepi asztalra.
  8. Fess be arany vagy ezüst színűre egy agyagcserepet és ültess bele mikulásvirágot. Szórj a festékre csillámport is.
  9. Keríts egy hatalmas üvegtálat, amelybe különböző formájú, kisebb üvegedényeket, gyertyatartókat, szép, tiszta hamutálakat teszel. A kisebb tálakat töltsd meg szaloncukorral.
  10. Vágj félbe egy-két darab narancsot, s edd meg a belsejét kiskanállal. A fél narancshéjakat szárítsd ki és fesd be áttetsző lakkal. Végül szórd tele szegfűszeggel a narancshéjakat. Kész is az egyszerű potpourri.
  11. Díszítsd fel a bejárati ajtót: az ajtókeret köré rögzíts műfenyőágakat körbe, majd aggasd tele műanyag gömbökkel. (Ezeket is fixáld alaposan).
  12. Varrj apró piros sálakat vagy sapkákat kézzel és öltöztess fel vele egy kaktuszt.
  13. Cseréld ki a függönyöket csillogó mélyvörösre!
  14. A korlátok, polcok legegyszerűbb felcicomázási módja, ha vásárolsz virágkötöző szalagokból készült spirálokat helyezel rájuk.
  15. Vigyél színt a fürdőszobába is: használj piros, zöld glicerinszappant, fürdőolajat, folyékony szappant stb.
  16. Helyezz egy üvegtálcára régi karácsonyi fotókat, s meglátod, hogy jó beszélgetések alakulnak ki a tálca körül.
  17. Csomagolj karácsonyi aprósüteményeket celofánba, kösd át színes masnival, rakd egy szép üvegtálba és minden decemberi vendégnek adj egyet belőle, ha távozik a lakásból.
  18. Gyönyörű faldísz lehet egy hatalmas, mézeskalácsból sütött Mikulás-fej, amelyet fehér és piros (ételfesték!) cukormázzal teszünk szebbé sütés után. Ugyancsak jól mutat a falon a mézeskalács-hóember, -rénszarvas stb.
  19. Tölts meg két magas szárú bőrcsizmát vagy bakancsot édességekkel és tedd az előszobába.
  20. Halmozz fel almát egy fonott kosárban. Az almát kend be tojásfehérjével, s hagyd megszáradni. Ettől gyönyörűen csillog majd a gyümölcs.
  21. Vékony hungarocell lemezből vágj ki három ellipszist, ragaszd össze őket, piros és fekete alkoholos filccel varázsold át ezeket egy hóemberré és rögzítsd a falon.
  22. Varrj vagy szerezz be karácsonyi bábokat és játssz a gyerekekkel.