Karácsonyi ajándék édesapáknak: 10 tipp, hogy hogyan szerezz örömöt apukádnak idén!



Emlékszel arra, amikor még kisgyermek voltál? Édesapád vállán csüngtél, ő vett fel a hátára, ő tanított meg biciklizni, úszni vagy futballozni. Ő az, aki barátainak büszkén mutogatott, hogy milyen ügyes lánya, fia van. Ki volt az, aki segített neked a matekleckében? Az apád, aki édesanyád nőiességét a kemény maszkulinitásával kompenzálta. Bár kicsit nehezebb az apáknak meglepetést szerezni, mint anyáknak, de nem lehetetlen! Olvasd el a következőket, meríts ötletet innen és varázsold ennek az esztendőnek a karácsonyát számára is feledhetetlenné!


Belépőjegy buliba, bálba, koncertre, színházba, operába
Száműzd szüleidet valami fényes rendezvényre és vásárolj nekik két belépőjegyet! Engedd, hogy közösen eltöltsenek egy estét és kikapcsolódhassanak. Hosszú kapcsolatuk egyik emlékezetes pillanata lehet.

Ajándékba adott hétvége, vakáció, nyaralás

Anyagi lehetőségeidhez mérten küldd el apukádat, anyukádat nyaralni, lazulni valahová. Nem feltétlenül kell egy Mallorcába szóló utalványt adnod - az ősök boldog napokat tölthetnek el vidéken is. A januári holtszezonra sok szálló, hotel kedvezményes programokat kínál. Vagy válogass a falusi turizmus kínálatából, így akár15-20 ezer forintból is megvalósíthatsz számukra egy kellemes hétvégét.

Könyv karácsonyra 
Ha apukád szeret olvasni, keress az érdeklődési körének megfelelő könyvet. Ha nem áll módodban nagyon sokat költeni egy kötetre, nézz szét az internetes aukciós oldalakon vagy az antikváriumokban. Viszont ha van elég pénzed, s egy drágább kiadványt vennél ajándékba, kutass fel egy limitált példányszámú vagy nagyon ritka, netán dedikált könyvet.

Digitális kamera, fényképezőgép karácsonyra 
A kamera képes az ember gondolatait szemmel látható képként visszaadni. Vásárolj apádnak digitális fényképezőgépet, hogy elkonzerválhassa a jelen pillanatait az jövőbe, s idős korában legyen mire visszaemlékeznie, ha nézegeti a saját maga által készített fotóit.


Rádió karácsonyra
Olyan apáknak ajánlatos, akik sokat csüngenek a hangszórók előtt. Lepd meg szülődet egy dizájnos modern rádióval, DAB rádióval, egy számítógépbe dugható USB-rádióval (olcsó!) vagy világvevő készülékkel! A technikafanatikus papák ez utóbbiért odáig és vissza lesznek.

Kiskutya karácsonyra
Idősek a szüleid, s már nem lakik velük egyetlen gyermek sem? Netán apukád egyedülálló, esetleg özvegy? Sokat magányoskodik? Szerezz neki társat egy kutya személyében! Kis lakásban elférnek az apró termetű ebek, viszont csivavát ne ajándéozz egy nagyon férfias férfinak, légy körültekintő a fajtaválasztást illetően! A faternak hatalmas meglepetést szerezhetsz, ha karácsony reggelén ágyába helyezed a kutyakölyköt, megvárod, míg apád felkel. Figyeld a reakciókat... :)


DVD karácsonyra
Lepd meg filmrajongó édesapád egy kiváló DVD-vel, tedd ajándékkosárba, s mellékelj hozzá egy zacskó chipset, egy üvegnyi jóféle bort és mozizzatok együtt!

Bokszzsák karácsonyra
Olyan apáknak, akik mindig dühösen, frusztráltan érkeznek haza munkahelyükről. Sajnos munkahelyi gondjait nemigen tudod megoldani, viszont a frusztráció leküzdéséhez hozzásegítheted egy kemény, masszív bokszzsákkal.

Sportajándék karácsonyra
Szerezz apukádnak örömöt kedvenc sportjához köthető sporttartozékokkal, kedvenc sportklubjának logójával felszerelt ruházattal vagy egy kondibérlettel. Vagy végy két jegyet egy jó meccsre és menjetek ki együtt, hogy együtt szurkolhassatok a favorit teamnek.

Futópad, szobabicikli, egyéb otthoni edzőpadok karácsonyra
Ezek a sporttermékek tartósak és erősek, sokáig használhatóak. A munkából hazajövő, de sportolni már elmenni nem bíró apák biztosan hasznát veszik.