Karácsonyi ajándékok saját kezűleg 6.: 5 olcsó, egyszerű tipp, főleg gyerekeknek!

1. Nőket megajándékozhatsz saját összeállítású potpourrival (természetes, főleg szárított anyagokból készült, mutatós légfrissítővel). Nem vered hatalmas költségekbe vele magad, ha olcsó alapanyagokat választasz!

2. Kis beruházással egy regimentnek elég fürdősót tudsz összekeverni - szép üvegekben eltéve több embert is meglephetsz vele.

3. Gyöngyberakásos toll, amelyet nagyobb gyerekek is egyszerűen megvalósíthatnak. Egy darab olcsó, mintázatlan, egyszerű írószerszám kell hozzá, egy pár centi hosszú drót, amelyre felfűzöl egy pár szép gyöngyszemet, s a drótot rögzíted a toll felső szárához. Pillanatragasztóval a műanyaghoz ragassz oda egyes gyöngyszemeket is!

4. Szintén egy olcsó, nem rúgós tollat kell kicicomázni a házilag barkácsolt virágtollhoz: a toll falát szorosan körbetekered zöld virágkötözővel, erős ragasztóval rögzíted, majd egy könnyű(!) selyemvirág virágzatát hozzáragasztod a tetőhöz. A másik, egyszerűbb megoldás, ha a nem rúgós toll tetejét kifúrod, s a képen látottak szerint a szárából lemetszett művirágfejet belenyomod a lyukon át.

5. Kukac alakú könyvjelző: a fotón látottak alapján vágj ki hat karikát zöld kartonpapírból, ragaszd őket össze. Egy alkoholos filccel rajzold meg a kukac többi részét, a szemüvegét pedig kötözőzsinegből formázd ki. Fixáld ragasztóval ezt is. Egy kis darab sárga színes lapot vagdalj be ollóval, ez lesz a kukac "frizurája", s erősítsd oda a könyvjelző fejének a hátoldalához.