Karácsonyi ajándékok saját kezűleg 2. - Ha az ajándékozott haspók, lepd meg házilag készített trüffellel!

A következő recept alapján készült csokitrüffellel akár öt-hat ismerőst, rokont is meglephetsz, hiszen a produktum szapora, mint a nyúl, és ha a hozzávalók árát összeadod, s elosztod öt-hat doboz drága, minőségi bonbon összértékével, látni fogod, hogy jóval olcsóbban kijössz. No meg persze mivel TE készítetted, te csomagoltad, máris nem személytelen.

Hozzávalók:
30 dkg jó minőségű étcsokoládé (a Lidlben, a Penny Marketben és az Aldiban olcsón kapható)
5 dkg jó minőségű tejcsokoládé lereszelve
2 tojás sárgája
2 evőkanál sütőrum (nem aroma!)
10 dkg teavaj (nem sózott!)
1,5 dl sűrű tejszín
10 dkg darált dió, mogyoró, mandula VAGY kókuszreszelék
két evőkanál kakaópor

A csomagoláshoz: kicsi papírdobozok, masnik, karácsonyi mintás csomagolópapír, hobby- vagy papírboltban beszerezhető bonbonos/mignon papír. De alkalmazhatsz fényes csomagolópapírt is, ez olcsóbb, és szintén mutatós: a csomagolóanyagot vágd hét centiszer hét centis négyzetekre, tegyél bele egy trüffelgolyót és színes szalaggal kösd össze a sarkakat.

Elkészítés:
  1. Olvaszd fel a vajat a mikrohullámú sütőben, majd ha kivetted, keverd össze a tejszínnel.
  2. Törd apró darabokra az étcsokoládét és olvaszd meg gőz fölött. 
  3. Vegyítsd az olvasztott csokoládét a gőz fölött a vajas-tejszínes eleggyel. Add hozzá a rumot, a kakaóport és a két tojás sárgáját. Keverd addig, amíg fényes nem lesz.
  4. Ezután add hozzá a darált dióféleségeket vagy a kókuszreszeléket. 
  5. Kevergesd addig, amíg ki nem hűl valamelyest és formázható nem lesz.
  6. Gyúrj a masszából kb. két centiméter átmérőjű golyóbisokat. 
  7. Amíg langyosak a trüffelek, forgasd meg őket a tejcsokireszelékben.
  8. Tedd az apró desszerteket egy-egy apró papírosba, és jól hűtsd le. Az így elkészített trüffelek kb. egy hónapig megőrzik minőségüket. Az édességet tartsd hűvös, száraz helyen!