Hozzávalók:
30 dkg jó minőségű étcsokoládé (a Lidlben, a Penny Marketben és az Aldiban olcsón kapható)
5 dkg jó minőségű tejcsokoládé lereszelve
2 tojás sárgája
2 evőkanál sütőrum (nem aroma!)
10 dkg teavaj (nem sózott!)
1,5 dl sűrű tejszín
10 dkg darált dió, mogyoró, mandula VAGY kókuszreszelék
két evőkanál kakaópor
A csomagoláshoz: kicsi papírdobozok, masnik, karácsonyi mintás csomagolópapír, hobby- vagy papírboltban beszerezhető bonbonos/mignon papír. De alkalmazhatsz fényes csomagolópapírt is, ez olcsóbb, és szintén mutatós: a csomagolóanyagot vágd hét centiszer hét centis négyzetekre, tegyél bele egy trüffelgolyót és színes szalaggal kösd össze a sarkakat.
Elkészítés:
- Olvaszd fel a vajat a mikrohullámú sütőben, majd ha kivetted, keverd össze a tejszínnel.
- Törd apró darabokra az étcsokoládét és olvaszd meg gőz fölött.
- Vegyítsd az olvasztott csokoládét a gőz fölött a vajas-tejszínes eleggyel. Add hozzá a rumot, a kakaóport és a két tojás sárgáját. Keverd addig, amíg fényes nem lesz.
- Ezután add hozzá a darált dióféleségeket vagy a kókuszreszeléket.
- Kevergesd addig, amíg ki nem hűl valamelyest és formázható nem lesz.
- Gyúrj a masszából kb. két centiméter átmérőjű golyóbisokat.
- Amíg langyosak a trüffelek, forgasd meg őket a tejcsokireszelékben.
- Tedd az apró desszerteket egy-egy apró papírosba, és jól hűtsd le. Az így elkészített trüffelek kb. egy hónapig megőrzik minőségüket. Az édességet tartsd hűvös, száraz helyen!