Karácsonyi ajándékötletek kishúgoknak, tini lánytestvéreknek és idősebb nővéreknek

Nem tudod, hogy mit rakj a kishúgodnak ebben az esztendőben a fa alá? Semmi tipped, hogy mivel ajándékozd meg a nővéred? Olvasd el a következőket és meríts ötleteket! (A javaslataimat három korosztály szerint csoportosítva olvashatod: 12 éven aluli lányok, tinik, 20 éven felüliek).


Karácsonyi ajándékötletek 12 évestől fiatalabb lánytestvérnek

Ezüstlánc karácsonyra
Nagy előnye, hogy nem drága, 2000 Ft körül is vásárolhatsz ilyet. Mert a lányok mindig szeretik az ékszereket. Ha jut még az ünnepre szánt büdzséből, gravíroztasd a láncba a testvéred keresztnevét. Minden bizonnyal áhítattal viseli majd, akárhová is megy.

A kiscsajok az illatokért is odavannak. Kb. 3000 Ft.

Tollaslabdaütők karácsonyra
Hipermarketekben, sportáruházakban jó minőségűt is vásárolhatsz alacsony áron. Nagyszerű ajándék, mert a testmozgásra nevel. Április közepétől, amikor már jobb lesz az idő, majd együtt játszotok vele. 

MP3-lejátszó karácsonyra
Amennyiben még nincs multimédiás mobiltelefonja a leányzónak, vásárolj neki egy zenelejátszós kütyüt. Ne feledkezz meg rámásolni néhányat a karácsonyi melódiák és az ő személyes kedvenc dalai közül.

Plüssjátékok, Barbie baba karácsonyra
A lányos lányoknak való, sokuknak hatalmas plüss- és/vagy babakollekciója van, hát gyarapítsd még egy darabbal a gyűjteményt. A fiús, vadóc lányok általában ki nem állhatják a Barbie-t. Jó tanács: ha Barbie baba vásárlására adnád a fejed, győződj meg arról, hogy melyik "manökenbaba" (Sindy, Barbie, Steffi Love) márkáját favorizálja, egy Sindy-rajongó nem feltétlenül lesz boldog egy Steffi Love-tól.

Bonbon, csokoládé karácsonyra:
Szintén nem drága mulatság. A nőneműek egy része csokoládéval kompenzálja egyes problémáinak a zömét. 

Karácsonyi ajándékötletek tinilányoknak 

Tinédzsereknek való kozmetikumok karácsonyra
11-13 éves koruktól a lányok java áttér a babaöltöztetésről a saját maguk még csinosabbá tételére, egyre többet foglalkoznak magukkal. Megismerik a saját testüket. Vásárolj testvérednek dezodort, krémet, arclemosót (tizenéves kor = pattanások, mitesszerek kora!) anyagi lehetőségeidtől függően, s készíts a termékekből egy helyes ajándékcsomagot. Ha vetekszik az elveiddel, ne adj ki pénzt sminkcuccokra, és ne lepj meg egy tizenhárom éves lányt szempillaspirállal. Eljön még annak is az ideje.

Plüssjátékok karácsonyra
A érésnek indult lányok ilyenkor még kedvelik a (főleg felnőttesebb) rajzfilmeket. Puhatold ki, hogy melyik animációs film(sorozat) a szíve csücske, s aszerint válassz plüssmeglepetést. A voksodat rajzfilmfigurás póló, kispárna, kistáska mellé is teheted.

Pénztárca karácsonyra
A tinédzserek eléggé érettek arra, hogy egyénileg vásároljanak meg számukra fontos holmikat. Nézz ki egy szép pénztárcát neki (esetleg tégy bele némi pénzt is).

Kapucnis felső, pulóver karácsonyra
Védd meg a lánytestvéred a hűvös szelek és a kemény hideg ellen! Az ajándékcsomagolás legyen egy mutatós, csinos felső rejtekhelye. Az sem baj, ha Te magad varrod a pulcsit. Figyelj oda a csajszi ízlésére és preferenciarendszerére.

Karácsonyi ajándékötletek 20 év feletti fiatal hölgyeknek, fiatalasszonyoknak, asszonyoknak

Saját készítésű (fotó)album karácsonyra
Egyáltalán nem költséges ajándék. Csak egy szép, érintetlen album kell hozzá, no meg néhány (közös / családi) fotó másolata, esetleg a testvéred okleveleinek, szép eredményeit firtató dokumentumainak replikája, no meg néhány színes filctoll. Egy halom megvalósítási ötlet itt.

Egy napnyi közös program karácsonyra
Azoknak javasolt, akik nem élnek együtt a testvérükkel, ritkán látják őt. Vagy olyannak válaszd ezt, aki nagyon elfoglalt, például kisgyerekes fiatal anya. Végy le a válláról némi terhet, készíts egy nyomtatott/rajzolt utalványt, amelyen ez áll: "Egy napig takarítok, mosogatok, főzök helyetted, vigyázok a gyermekedre, s te ez alatt végig az ágyban henyélhetsz". Módosabbak elvihetik a hugit/nővért gyógyfürdőbe, kirándulni, szórakozni is. 

Egy jó parfüm karácsonyra
Válaszd a testvéred, s ne a saját magad ízlésének megfelelően. De ne utánzatot!

Ajándékutalvány karácsonyra
Bölcs alternatíva. Annak tudtában vásárold meg, hogy hol költ a nővéred, húgod szívesen. Lehet, hogy kicsit személytelennek tűnik, de egy olcsó, apró, társított meglepetés tompítja ezt a látszatot.