Parfüm karácsonyra nőknek, férfiaknak: 7 ötlet, hogy hogyan vásárolj illatot

Hogyan vásárolj parfümöt karácsonyra?
Kicsit kockázatos dolog illattal meglepni valakit, hiszen az ízlésvilágunk egyénenként drasztikusan eltér. Csak akkor adj ki pénzt egy meglepetés-parfümre, ha biztos vagy abban, hogy az meglepni kívánt célszemély mit szeret és mit nem szeret. Bár az is igaz, hogy egy drágább, márkás parfüm kiváló ajándék nőknek és ők mindig szívesen fogadnak el ilyet.Néhány javaslat a helyes parfümvásárláshoz
  1. Puhatolózz finoman, hogy az ajándékozott milyen stílusú illatokat szeret. Nézd meg, hogy hogyan öltözködik, ebből következtethetsz körülbelül az illatpreferenciájára (sportos, elegáns, plázacicás stb.). Csekkold le a fürdőszobájának vagy a fésülködőasztalának a palettáját!
  2. Ha nincs pénzed nagyon drága parfümre, de bóvlival sem szeretnél kedveskedni, akkor vegyél olyan terméket, amely a kinézett parfümmel van illatosítva: például tusfürdőt vagy habfürdőt.
  3. Túl unalmasnak találod már a parfümöt ajándéknak? Végy a célszemélynek fürdősót, drága, kézművesek által előállított szappanokat, olajakat. 
  4. Vedd figyelembe a meglependő életkorát! Egy fiatalnak nem biztos, hogy jól állnak a nehéz illatok, egy idős hölgy meg lehet, hogy a lezser, fűszeres illatokat nem preferálja.
  5. Keress rá az interneten, különböző katalógusokból és a parfümériákban arról, hogy egyes parfümmárkák hol olcsóbbak. Ugyanazon kiszerelésű és márkájú termékeknél akár egy-kétezer forintnyi árkülönbségek is lehetnek!
  6. Sose végy olcsó, gagyi parfümutánzatokat... Marhára snassz karácsonykor ilyet adni! Az ilyesmit a lányok, asszonyok személyesen és maguknak vásárolják a hétköznapokra.
  7. Sose végy parfümöt olyan személynek, aki nem szereti maga körül az erős illatfelhőt és/vagy allergiás a parfümökre!