Karácsonyi ajándék ötletek: ajándékok kutyának, macskának

A lakásban tartott kedvenc az ember egyik legközelebbi társa, szinte mindnyájan szeretjük őket. Ha kutyád, macskád van, a karácsony a legmegfelelőbb alkalom arra, hogy megmutasd, mennyire szereted őt, őket. Egy aprósággal ilyenkor mindig lepd meg őket: szeretik az izgalmas és szórakoztató ajándékokat. De mindenképpen vigyázz, hogy el ne rontsd őket :)




Néhány karácsonyi ajándékötlet a háziállatoknak:

  • Kicsit túlzásnak hat ez a kijelentés, de igaz: a háziállatok nagy része zenét hallgatni. Nekik is vannak kedvenc melódiáik. Figyeld meg, hogy milyen zajokat, dallamokat, hangokat szeretnek, s állíts össze nekik egy ilyen zenei CD-t. Boldog pillanatokat szerezhetsz nekik ezzel.
  • Kiskutyának kiváló meglepetés, ha vásárolsz egy jól rágcsálható, fogtisztító csontot. Csomagold jól csörgő papírba, és tedd elé. Mókás lesz nézni, ahogyan a csont szagára beindulva szórakozik a csomagolással.
  • A macska kapjon egy puha gyapjúlabdát vagy egy szép gombolyagot. 
  • Lepd meg egy, a kisállat méretétől valamivel nagyobb elegáns fonott kosárral, amelybe te varrod a bélést. Tömd tele a kedvenc játékaival! Ha tisztán tartjuk az állat fekhelyét, akár még a házunkat is dekorálhatja a cica- vagy kutyasarok.
  • A nagyon apró kutyusokat, nagy becsben tartott macskákat meglepheted egy fűthető kutya- vagy macskafekhellyel is. Csak egy ilyen szerkezetet kell hozzá vásárolni.