Karácsonyi ajándékötletek: Hogyan szerezz örömöt a fiútestvérednek?

Lehet, hogy milliószor beszólt neked fiatalabb korodban, lehet, hogy megkeserítette az életed a csínyjeivel, sőt az is lehet, hogy egy hosszú éven át nem szólt hozzád, de a fiútestvérek már csak ilyenek. Szerencsések azok, akik a legjobb barátjukként tekinthetnek az öccsükre vagy a bátyjukra. Akár így van, akár úgy, te szereted, s éppen ezért emlékezetes meglepetést kell neki okoznod a bratyódnak. Íme néhány javaslat.




Digitális kamera karácsonyra
Amennyiben már idősebb vagy, s több anyagi fölött rendelkezel, érdemes ilyet vásárolni a fivérednek. Persze - mivel már a mobilok okosak - valami vérprofi gépet, amellyel a bátyus/öcsi megörökítheti a vele történteket. Biztosan megosztja majd veled azokat a közösségi portálok valamelyikén.

Hobbiajándékok karácsonyra
Szerencsére ez már jóval olcsóbb, mint az előbbi tipp: vásárolj testvérednek valamelyik kedvenc hobbijához illó tárgyat. Ha szeret focizni és a kedvence a Manchester United, akkor egy MU-s mezt, ha a bokszért van oda, akkor favorit ökölvívóját ábrázoló posztert. Gyűjt valamit? Akkor gyarapítsd a kollekcióját egy új darabbal!

Ruha karácsonyra
Puhatold ki, hogy az öcséd milyen ruházati márkákat, fazonokat, színeket, stílusokat kedvel, majd ezeket az információkat egyeztesd a pénztárcád vastagságával. Egyes áruházláncok a plázák márkaboltjainál jóval olcsóbban adják néhány híres sportmárka termékeit! 

DVD, Blu-ray filmek
Bár már egyre kisebb az érdeklődés a piacon az ilyen adathordozók iránt, még mindig akad bennük fantázia! Sok fiú imádja a sci-fi, misztikus, akció- vagy krimisorozatokat, biztosan nagy meglepetést szereznél egy évadnyi Hawaii 5-0 vagy egy szezonnyi Family Guy lemezzel a testvérednek. Ha tudsz külföldről rendelni a neten keresztül, nézz szét az ottani aukciós oldalakon: sokkal nagyobb a választék és igazán különleges DVD-kre tehetsz szert!

Cukorka, csokoládé karácsonyra
Amíg kisebbek, tonnaszámra tudnák tömni magukba az édességeket a fiúk is. Tölts hát meg egy szép kosarat az öcséd kedvenc csemegéivel! (Mellette: alacsony ár, ellene: káros a fogakra és nem épp nevelő célzatú.)

Videojátékok, egyéb elektronikus játékeszközök karácsonyra:
A férfiak életét végigkíséri a játékszenvedély és a versenyszellem, így nem csoda, hogy az ifjonc hímneműek rajonganak a videojátékokért. Zömük öt-hat éves kora óta legalább kettő dolog megszállottja. Vásárlás előtt mindig érdeklődj a legújabb trendek felől, mert egy akciós árú két-három éves játék levirraszthatja a megajándékozott arcáról a huncut mosolyt.

Zenelejátszó kütyü karácsonyra
Csak akkor válassz mp3-lejátszót (vagy valami hasonlót), ha még fiatalabb és nincs multimédiás telefonja. Légy kreatív, s tölts rá néhány karácsonyi melódiát!

Házikedvencek karácsonyra
Mérd fel a lehetőségeket egy kisállat megvásárlása előtt: tudd meg, hogy szüleid milyen kedvencet tűrnének meg otthon, a lakásban milyen új jövevénynek tudnátok megfelelő életkörülményeket biztosítani, illetve, hogy az öcséd/bátyád melyik állatfajt preferálja. Bár a legtöbb férfipalánta a kutyákért van oda, nem biztos, hogy jutna az ebnek elég élettér a házatokban.

Digitális óra karácsonyra
Sok karóraféle öltözteti a viselőjét. Lehetőleg vízálló darabot válassz.

Egy üveg pezsgő karácsonyra
Betöltötte a bratyód a 18. életévét és végképp nincs semmi jó ötleted? Tedd a voksod egy üveg jóféle pezsgőre vagy borra!

Sportszerek karácsonyra
A fiatalabb lurkókat a sportra neveli. Ha idősebb fiútestvéred van, válassz a kedvenc sportjához passzolható eszközt, vagy adj neki ebben az esztendőben egy kondi- vagy uszodabérletet.