Karácsonyi ajándékötletek: mit vásárolj kisgyerekeknek?

Kisgyereket megajándékozni a világ egyik legnehezebb dolga, hiszen ők jóval őszintébbek a felnőttektől: ha nem tetszik nekik a kapott holmi, akkor azt egyenesen a tudtodra hozzák. Vagy egy komoly hisztéria kíséretében teszik ezt (segítség!), vagy - jobb esetben - csak a szemükön látni, hogy valami bibi adódott az ajándékkal. Tessék parancsolni: néhány olyan gyerekeknek adható ajándék következik, amelyek a kiskölykök kívánságai közt is gyakran szerepelnek, ám mégsem teljesen haszontalan cuccok.




Karácsonyi ajándék babáknak, 2 éves korig
Az ilyen korú gyermekeknek még fogalmuk sincs a karácsonyról, így ne várj tőlük köszönetet, elismerést az átadás után. Inkább a bébit a szülőkkel egy kalap alá véve kell meglepni, hiszen nem biztos, hogy új taggal a családban túl sok jutna nekik hasznos babaholmikra. Ezeknek tudtában a csillogó, mintás csomagolópapírba ilyesmit bugyolálj be:

  • bébiruha, apró télikabát, ágynemű, egy szép pokróc vagy takaró;
  • babaszappan, babaolaj, babasampon stb. (például ajándékkosárban);
  • színes, jó minőségű babakocsi;
  • egy-két karton finom bébiétel;
  • mozgásfejlesztő játékok;
  • tartós, lehetőleg világos színű (ezekre jobban odafigyel és a koszt látni lehet rajtuk) puha játékok csecsemőkre nem ártalmas anyagból;
  • kreatívan feldíszített bölcső, hempergő;
  • hordozható alvótáska;
  • kézzel kötött pulóverek vagy zokni, sapka, sál (olcsóbb, kreatívabb).

2 és 8 év közti gyerekeknek
Ezek a gyerekek óvodások vagy alsó tagozatosok, így a legalkalmasabb időszak arra, hogy rajz- és írószerszámokat vásárolj nekik. Választhatsz koruknak megfelelő társasjátékot is, vagy vegyél/varrj nekik karácsonyi ruhát, jelmezt (Mikulásruhát, rénszarvasmaszkot, hóembernadrágot stb.).

8-12 éves gyerekeknek
A kölykök ebben a korukban már sokkal nyitottabbak a nagyvilágra. Különösen nagy a kínálat a piacon a videojátékokból, akad köztük megannyi oktató-nevelő jellegű is, hát szemelj ki egyet. A sportkiegészítők is szóba jöhetnek: sok fiú ilyen korban kezd el focizni, kosárlabdázni, úszni, sakkozni. Viszont egy kis hímnemű egyed ilyenkor már aligha lelné kedvét egy puha plüssállatban: ezt inkább hagyd 8-12 éves lánykák meglepetésének. Vagy, ha tényleg nagyon hasznos dolgot szeretnél odatenni a fa alá, vásárolj minőségi gyerekruhát, csak tájékozódj a méretezsről.