8 karácsonyi ajándékötlet munkatársnak, kollégának

Munkahelyünk szinte a második otthonunkként funkcionál, hiszen itt töltjük életünk negyedét-harmadát. Egy idő után (jobb esetben) a munkahelyi közösség olyan második számú családdá kovácsolódik, ahol a tagok ragaszkodnak egymáshoz. Legtöbbünk nem milliomos, a kollégákat általában olcsóbb holmikkal ajándékozzuk meg. Következzen hát nyolc takarékos meglepetéstipp!


Illatos gyertyák karácsonyra
Jó szerencsét ígérnek. Idén karácsonykor lepd meg munkatársadat egy doboz illatos, színes gyertyával! Nőknek illik inkább. Kártyán mellékelj egy humoros jókívánságot is.

Kávéskészlet, kávésbögre karácsonyra
A kávé szerelmeseinek való. Állíts össze egy kisebb kosarat, legyen benne egy doboz jó minőségű kávé, illetve a bögre/készlet is. Ha humorosabbra vagy személyesebbre szeretnéd venni a dolgot, készíttess egyedi bögrét.

Egy üveg jóféle bor karácsonyra
Kifinomult ízlésre vall a jó borválasztás. Férfiaknak add. Egy üveg tokaji aszú még a legkeményebb főnök szívét is meglágyíthatja!

Szélcsengő karácsonyra
A feng shui szerint a rossz csí (energia) távoltartására való. Meghozza a boldogságot, gyönyörű csilingelésével hangulatot teremt. Ha a megajándékozott a munkahelyén akasztja ki, hangjátékával talán még az ottani stresszes légkört is oldani fogja. Add lestrapált kollégának, kolleginának.

Asztali óra karácsonyra
Igazán hasznosnak bizonyul, ha a helyen, ahol dolgozol, rengeteg a határidő. Inkább vedd meg a drágább, formatervezett darabot, s ne a távol-keleti bóvlit.

USB kütyük karácsonyra
Olyannak vásárolj gadgeteket, aki sokat ül a számítógép előtt. Az USB-holmik közt akadnak hasznosak és teljesen haszontalanok is, bár ez utóbbiak közül kerülnek ki az igazán viccesek. 1500-2000 Ft körül már kapható számítógéphez csatlakoztató USB-akvárium, USB-rádió, mini ventilátor, kávéscsésze-melegítő, talpmasszírozó... Nézz szét itt!

Egy kosár sütemény karácsonyra
Süsd meg magad otthon, s add át sok szeretettel! Ha valami igazán különlegeset szerednél ajándékozni, - a kínai szerencsesütik mintájára - rejts jókívánságokat az apró finomságokba (vagy közéjük)!

Bambusznövény vagy Buddha-szobor karácsonyra
A keleti kultúrák szerint mindkettő szerencsét hoz. A bambusz üde zöld színével nyugalmat sugároz majd a dolgozói helyiségekben, s állítólag a munkahelyi kapcsolatokon is javít.

Jól gondold meg, hogy mit ajándékozol karácsonyra munkatársadnak: légy átgondolt, válassz személyes holmit, s ne csak formalitásként kezeld a munkahelyi meglepetésszerzést.