Egyszerű karácsonyi díszek házilag - Dekorációk szekrényekre, ajtókra, kilincsekre, fogantyúkra

A következő díszeket a szülők felügyeletével a nagyobb gyerekek is elkészíthetik.

Felhasznált anyagok: 
vékony, fehér poliuretán (vagy polisztirol) hablap, ez utóbbi kevésbé jól festhető (dekorboltokban kapható)
vízfesték
alkoholos filctoll
ecset
olló
cérna vagy damil


Csillagok: 
A hablapból papírsablon segítségével csillagokat vágunk ki, majd színesre festjük őket. Az alakzat közepére fekete alkoholos filccel a képen látottak szerint egy hópihe-szerű csillagot rajzolunk. Használhatunk arany- vagy ezüst színű filctollat is, ezzel különösen jól mutat majd a dekoráció. A csillag egyik ágának végére vagy a dísz közepére (súlypontjába) damilt/cérnát fűzünk.

Mikulás:
A hablapra egy fordított könnycseppet rajzolunk, a könnycsepp gömbölyded részére pedig a Télapó sapkáját, bojttal. Megrajzoljuk az arcvonásokat is. Egy erős gombostűvel kilyukasztunk egy pingponglabdát, amely a Mikulás orraként funkcionál (a tűt a dísz hátulján, az orr helyén nyomjuk át a labdácskába). 


Piros-fehér cukorrúd:


Nyomtassunk egy hatalmas, körvonalas J-betűt szövegszerkesztő-szoftver és egy printer segítségével, vágjuk ki, majd rajzoljuk körbe a hablapon. A kivágott cukorrúdon rajzoljunk piros filc segítségével tömött sávokat. 

Karácsonyfa:
Szintén sablon segítségével vágjunk ki egy fenyőfa formájú alakzatot a hablapból. Fessük mélyzöldre, s ragasszunk rá csillag alakú matricákat.